Huize te Gaste heeft naast de 2 woonhuizen nog een grote tuin waarin van alles te zien en te doen is. 

Tuin

Op het terrein van Huize te Gaste is een parkeerplaats in aanleg om zo min mogelijk autoverkeer op locatie te krijgen. Hier is voor gekozen zodat onze bewoners veilig rond kunnen wandelen wanneer dat hun uitkomt. In de achtertuin van de eigenaren ligt een mooie aangeklede vijver met grote vissen. In verband met de veiligheid is deze omheind, maar kan onder begeleiding betreden worden om de vissen te bewonderen en te voeren. Achter beide woonhuizen ligt een grote tuin waarbij je uitkijkt op de aangrenzende weilanden en akkers. In de tuin zijn wandelpaden met zitjes aangelegd zodat de bewoners de dagelijkse beweging hebben en kunnen genieten van de tuin en dieren. 

Moestuin

In de moestuin worden allerlei groenten en fruit geteelt. Dit gebeurt zoveel mogelijk samen met de bewoners en daggasten. Zo kunnen ze zelf de zaadjes planten, onderhouden en oogsten om het vervolgens in eigen keuken klaar te maken. Dit alles gebeurt samen met de vrijwilligers en verzorgers die van deze gewone en alledaagse dingen een leuke en zinvolle activiteit maken. Daarnaast worden er ook bloemen gezaaid die op hun tijd geplukt kunnen worden ter decoratie in de huizen. 

Dieren

Op het terrein van Huize te Gaste zijn diverse dieren te vinden. Zo hebben 2 hele lieve jack russels die niets liever dan bij onze bewoners en daggasten zijn. Zij zitten graag op schoot bij onze gasten en worden door hun ook graag verwend. Achter op het terrein is een eendenkooi, varkenshok en kippenren. Dagelijks bezoeken onze bewoners en gasten deze dieren om ze te voeren (wat over is van tafel) en wanneer kan te aaien. Deze dieren zorgen voor hun beurt weer voor eten zoals eitjes en vlees en roepen bij de ouderen leuke herinneringen op zoals het vroeger was. Verder lopen er op aanliggende percelen nog verschillende dieren zoals schapen, geiten, hertjes, alpaca’s en andere dieren die door de bewoners bewonderd worden.

Kapel

In het centrum van Gastel, op het Cornelisplein, staat het kapelletje. Hier wordt elke zaterdagavond een dienst gehouden. Wanneer onze bewoners behoefte hebben om hier naar toe te gaan wordt dit geregeld. Soms gaat een groepje zelf te voet naar het kapelletje of worden ze opgehaald met de auto. Zo proberen we toch aan de geloofsovertuiging van onze bewoner te denken.

 • Wandelen in de tuin

 • Paddenpoel voor regenwater

  Huize te Gaste sfeerimpressie
 • Eendenkooi

  Huize te Gaste sfeerimpressie
 • Bloemen en groenten

 • De varkens

 • De insectenmuur

 • De groententuin