Huize te Gaste bestaat ondertussen uit circa 35 medewerkers en 8 vrijwilligers die dagelijks onze bewoners en daggasten begeleiden en verzorgen. Dit wordt gedaan met het oog op de wens en welzijn van de bewoners en daggasten en creëren daardoor samen een huiselijke, open en vertrouwde sfeer. Hier zijn we erg blij mee en kunnen met trots zeggen dat zij met veel plezier naar Huize te Gaste komen. De medewerkers omvatten verschillende disciplines met elk hun specialisme. Dit zijn de verzorging, begeleider specifieke doelgroep, woonkamerassistenten, facilitaire zaken, stagiaires, studenten en het management.

Van onze vrijwilligers, medewerkers en stagiaires kun je verwachten dat ze:

 • erkenning hebben met onze visie en klantbeloften;
 • affiniteit en ervaring hebben in de omgang met de ouder wordende mens en mensen met de diagnose dementie;
 • open staan voor ontwikkeling in de vorm van feedback, scholing/training;
 • een respectvolle en geduldige houding hebben.

Verzorging

Onze zorgverleners bezitten niveau 2, 2+, 3, 3ig, 4 en 5. Als zorgverleners leg je de wensen en behoeften van onze bewoners vast in een welzijnsplan. Het welzijn van de bewoners is het uitgangspunt, dit betekent dat je meebeweegt in hun dagelijkse ritme en wensen maar ook dat je de zelfredzaamheid stimuleert en begeleiding biedt met de intentie om de gezondheid te bevorderen. Als zorgverlener ben je inzetbaar in alle diensten.

Begeleiders dagbeleving

Je bent onderdeel van team verzorging en team dagbeleving, dit houdt in dat je een combinatie dienst werkt. In de ochtend verzorg je samen met de zorgverleners de bewoners. Na de ochtendzorg, biedt je samen met onze vrijwilligers begeleiding bij activiteiten aan onze daggasten en bewoners in de dagbeleving. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de intake en evaluatiegesprekken met onze daggasten en hun contactpersonen.

Woonkamerassistenten

De woonkamerassitenten zijn verantwoordelijk voor het creëren van een huiselijke sfeer in de gezamenlijke woonkeuken. Ze verzorgen de broodmaaltijden en voeren kleine huishoudelijke taken uit zoals bijhouden van de vaat en de was. Daarnaast ondernemen ze met de bewoners activiteiten en begeleiden hen bij beginnende onrust. In het dagelijkse proces wordt er nauw samengewerkt met alle andere functies.

Facilitair medewerkers

De facilitair medewerkers dragen zorg voor een hygiënische en veilige woonomgeving voor onze bewoners en daggasten. Dit houdt in dat de algemene ruimtes en appartementen worden schoongemaakt. Binnen Huize te Gaste is er ook een kok aanwezig die dagelijks onze 19 bewoners en 10 daggasten verwent met lekker eten. Hij heeft de verantwoordelijkheid voor het inkopen, bewaren en bereiden van het voedsel. Bewoners en daggasten zijn overdag altijd aanwezig wat betekent dat de facilitair medewerkers tijdens het werk intensief contact hebben met onze bewoners. Medewerkers proberen bewoners en de daggasten te betrekken bij de dagelijkse werkzaamheden waar ze interesse in hebben. Zo zijn ze actief bezig en voelen ze zich nuttig en gewaardeerd.

Vrijwilligers

Naast de medewerkers van Huize te Gaste zijn ook de vrijwilligers van essentieel belang. Voor vrijwilligers is het mogelijk om het vrijwilligerswerk wekelijks op een vast tijdstip of flexibel in te vullen. Onze vrijwilligers dragen direct en indirect bij aan het welbevinden van onze bewoners en gasten en zijn daarom heel belangrijk voor Huize te Gaste.

Bij Huize te Gaste is vrijwilligerswerk in allerlei vormen mogelijk. Zo kun je bij ons:

 • Ondersteunen bij activiteiten: zoals schilderen, wandelen, spelletjes, bloemschikken, muziek maken, ect.
 • Chauffeurswerk; ophalen / thuisbrengen van de dag-gasten.
 • Onderhouden van de moestuin / bloementuin / dieren.
 • Bezoeken van een bewoner.
 • Ondersteunen bij huishoudelijke activiteiten, zoals koken, bakken, boodschappen doen.


Mocht je denken aan een andere vorm van vrijwilligerswerk, aarzel niet en meld het ons. Huize te Gaste staat overal voor open wat meerwaarde aan onze ouderen geeft.

Stage lopen

Het is een mooie kans voor stagiaires om bij Huize te Gaste stage te lopen in het woonhuis of in onze dagbeleving. Als lerend beroepsbeoefenaar krijg je de ervaring mee om een juiste afweging te maken tussen het welzijn en de zorg van de bewoners/daggasten. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in beroepscompetenties en om onze bewoners/dag gasten te leren kennen. Daarnaast zul je ervaren hoe wij het thuisgevoel op de eerste plaats zetten.
Wij zijn een erkend leerbedrijf en kunnen daardoor stages aanbieden voor de opleiding:

 • Assistent zorg
 • Helpende
 • Verzorgende IG
 • Begeleider specifieke doelgroepen niveau 3.