Huize te Gaste is aangesloten bij diverse branchorganisaties welke als doel hebben de kwaliteit te verbeteren en handhaven. Hieronder worden de organisaties beschreven.

Kwaliteit@

Kwaliteit@ is een kwaliteitsmethodiek vertaald vanuit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Deze methodiek is een krachtig, eenvoudig en effectief concept, welke de kwaliteit binnen de kleine woonhuizen op een praktische wijze zichtbaar en aantoonbaar maakt. Het stelt het welzijn van de bewoners centraal en helpt de kwaliteit te verhogen middels de methodiek Kwaliteit@.

Alle disciplines in de woonhuizen dragen bij aan de kwaliteit van welzijn en zorg, door dagelijks te handelen volgens de tien klantbeloften, gebaseerd op de vijf bouwstenen:

Informeren – Conformeren – Signaleren – Waarderen – Leren en verbeteren

Spot

SPOT is een branchevereniging die zich inzet voor kleinschalige thuis- en wmo zorgaanbieders. De vereniging vindt dat kleinschalige zorg bijdraagt aan het welzijn van de cliënt of bewoner. De kwaliteit van zorg en wonen wordt vanaf januari 2020 mede gecontroleerd door externe audits van Kwaliteit@. We zijn momenteel aspirant-lid van kwaliteit@.