Doelgroep

Wanneer u merkt dat thuis wonen geen optie meer is doordat de zorgvraagte zo groot is geworden, is wonen bij Huize te Gaste mogelijk een optie. Ondanks de noodzaak weten we dat het voor zowel de zorgbehoevende als de familie een grote stap is om te verhuizen. Uit ervaring weten we dat nieuwe bewoners het beste inhuizen nadat ze een tijdje gast zijn geweest bij de dagbeleving. Zo is de overgang naar het permanent wonen bij Huize te Gaste niet meer zo groot doordat ze al bekend en vertrouwd zijn met de omgeving en verzorgers waar zij komen te wonen. Om bij Huize te Gaste te komen wonen stellen we dagbeleving dus ook als een voorwaarde voor bewoning.

Huize te gaste biedt woonruimte en 24-uurs verzorging voor zowel koppels als alleenstaanden die niet meer thuis kunnen wonen. Op het terrein van Huize te Gaste, gelegen aan de Grensweg in Gastel, zijn 2 woonhuizen waarvan één ruimte biedt aan koppels en de andere aan alleenstaanden of mensen die niet meer met zijn/haar partner samen kunnen wonen.  

Om hier te komen wonen heeft u een WLZ-PGB indicatie zorgprofiel VV5 of VV6 nodig. Heeft u een zorgprofiel VV6, VV7 of VV8, dan beoordeeld onze verpleegkundige aan de hand van uw situatie of wij de zorg, begeleiding en ondersteuning kunnen bieden die u nodig heeft. Uitsluitingscriteria zijn blijvende agressie die voor andere bewoners gevaar oplevert.

Woonhuis 17 – Echtparen

Woonhuis 17 is het eerste wooncomplex op het terrein van Huize te Gaste. Dit gebouw is in september 2018 open gegaan. Het gebouw biedt ruimte voor bewoning, logeren, crisisopvang, dagbeleving, fysio-, laser- en snoezeltherapie, fitness maar ook ontspanning. Alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk en kunnen met een lift bereikt worden.

Bewoning

De woonmogelijkheden bestaan uit 5 appartementen, een crisiskamer en een logeerkamer. De prachtige appartementen hebben een eigen woonkamer met kitchenette, slaapkamer en badkamer. Deze kan volledig naar eigen wens en smaak (met eigen meubelen) ingericht worden om een eigen plek te realiseren. 

 • Dakterras

 • Openbare keuken

 • Sport ruimte in kelder

 • Wachtkamer fysiotherapie

 • Openbare woonkamer

 • Woonkamer appartement

 • Slaapkamer appartement

 • Badkamer appartement

 • Badkamer appartement

Van de 5 appartementen zijn 4 appartementen voor echtparen waarvan minimaal 1 persoon grondslag dementie heeft (ZZP 5). Overdag wordt de zorgbehoevende betrokken bij de dagbeleving of woonzorg waardoor de partner ontlast kan worden. Op deze wijze kunnen echtparen langer samen blijven wonen. 

Het andere appartement is voor 1 persoon met een somatische aandoening. De kamer voor crisisopvang wordt ingezet wanneer de situatie van een daggast hier om vraagt. Deze kamer bestaat uit een slaapgedeelte en een badkamer. 

Wanneer door omstandigheden het gewenst is voor familie van bewoners om te overnachten dan kan dit vrijblijvend in de ingerichte logeerruimte.

Openbare ruimtes

Naast de appartementen heeft dit woonhuis ook gezamenlijke openbare ruimtes waar alle bewoners van gebruik mogen maken. De volgende ruimtes zijn er:

Berging: Hier zijn kastenruimte met persoonlijke spullen en wasmogelijkheden met droog- en wasmachines.
Ontspanning: Er kan naar wens gesport of gebiljart worden in de kelder
Keuken: In de middag kookt de kok in de gezamenlijke keuken voor onze bewoners en daggasten, maar deze mag natuurlijk ook gebruikt worden om zelf een lekker gerecht te bereiden.
Feestje: Wanneer u met een grotere groep een feestje wil vieren kan dit in overleg in een openbare ruimte georganiseerd worden.  

Therapie

Huize te Gaste tracht te voorzien in alle zorgvragen van onze bewoners en daggasten. Daarom is samenwerking gezocht met Revicura voor lasertherapie en Fysio Maarheeze voor fysiotherapie. Dit wordt uitgevoerd door Sandra Lammers waarbij ze een behandelruimte in de kelder heeft. Daarnaast is er in de kelder ook een snoezelruimte met een therapiebed ingericht.

Woonhuis 15a

Woonhuis 15a is geopend in mei 2020 en omvat acht 1-persoons en twee 1-2 persoons woon-slaapkamers.  Dit woonhuis is volledig gelijkvloers met een gezamenlijke woonkeuken en twee woonkamers, waar alle bewoners samen eten en activiteiten doen. Rond de gezamelijke woonkeuken zijn de de 10 woon-slaapkamers gelegen. Elke kamer heeft een eigen badkamer en kitchenette en kan volledig naar eigen wens en met eigen spullen ingericht worden, zodat de bewoner zich zo thuis mogelijk voelt.

 

 • Dakterras

 • Openbare keuken

 • Sport ruimte in kelder

 • Wachtkamer fysiotherapie

 • Openbare woonkamer

 • Woonkamer appartement

 • Slaapkamer appartement

 • Badkamer appartement

 • Badkamer appartement

Kosten en inschrijven

De kosten van het wonen bij Huize te Gaste bestaat uit 2 onderdelen, namelijk de huur van de kamer en de verzorging. De verzorging wordt vergoed vanuit de overheid d.m.v. indicaties (minimaal ZZP 5). De huur bestaat uit een kale huur en servicekosten, waarin o.a. water, elektra, huismeester, schoonmaak van openbare ruimten en diensten recreatie zijn opgenomen. Verder is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van de pedicure, kapster en wasserij.

Alvorens u bij ons komt wonen  maken wij eerst graag kennis met u in onze dagbeleving. Zo kennen wij elkaar al en is de drempel naar permanente bewoning minder hoog. Voor bewoning hanteren wij een wachtlijst zodra woonruimte vrijkomt stellen wij u daarvan op de hoogte.

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u interesse om bij ons te komen wonen, neem dan contact met ons op.